Russianartspecialist.nl - Just love Russian art, the Russian people and the Russian land
My Blog

Contemporary Russian Art. Solo-Exhibition of Elena Preis from Moscow

28 april t/m 28 juni 2013, Ignatius Galerie, Amsterdam 

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013 heeft www.russianartspecialist.nl een tentoonstelling eigentijdse Russische kunst georganiseerd in samenwerking met Karin de Bont van de Ignatius Galerie. Solo-exposant is Elena Preis, een achternicht van Wassily Kandinsky. 

Preis werkt in verschillende schilder- en grafische technieken. Te zien zijn expressieve houtsneden, abstracte lino’s en collages, en minimalistische papier-reliëfs. 

Over de exposant
Elena Preis is in 1938 geboren in Moskou, waar ze nog altijd woont en werkt. Preis is chemicus en heeft zich diverse schilder-en grafische technieken eigen gemaakt onder leiding van gerenommeerde kunstenaars. In 1994 sluit zij zich aan bij de Unie van Kunstenaars in Moskou. Preis exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werken bevinden zich onder meer in het Russisch Staats Museum in St. Petersburg; het Poesjkinmuseum in Moskou en in particuliere verzamelingen in Europa.

Mocht u de kunstenares willen ontmoeten, stuur dan een mail naar i.s.wierda@russianartspecialist.nl. Preis is aanwezig tijdens de opening van de verkoopexpositie op 28 april, 15.30-17.00 uur. Kort daarna vertrekt ze weer naar Moskou.

De tentoonstelling is te zien t/m 28 juni 2013

        Ignatius Galerie, Amsterdam               
        Beulingstraat 11, Amsterdam| Open
        maandag t/m vrijdag 10.00-16.30 uur 
        www.ignatiushuis.nl
        in samenwerking met 
        www.russianartspecialist.nl                                                   
Website Builder provided by  Vistaprint